Hoppa till huvudinnehållet
Spansk fiskgryta

  Het spansk fiskgryta

  • 4
  • 50 min

  En fantastisk het spansk fiskgryta som gör alla glada. Denna rätt går att variera på många olika sätt. Många tycker om att ha i räkor, bläckfisk, krabba - you name it. Det här är vårt favoritrecept, som givetvis serveras med en klick av vår allioli.

  Ingredienser

  Gul lök 2
  Vitlöksklyftor 6
  Fänkål 1
  Morötter 2
  El Gran Botánico Tomate Frito 1 burk
  Vitt vin 3 dl
  Fiskbuljong 1 l
  Blandad fisk i grytbitar 500 g
  Blåmusslor 1 nät
  Saffran 0,5 g
  Torkad timjan 1 tsk
  Ägg 2
  Dijonsenap 2 tsk
  El Gran Botánico Cayena Olive Oil 2 msk
  El Gran Botánico Organic Olive Oil
  El Gran Botánico Salt & Pepper Mix
  El Gran Botánico Salsa Allioli
  Gott bröd som tillbehör

  Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Värm olivolja i en stor gryta och fräs först löken, tillsätt hälften av vitlöken efter några minuter, sänk värmen.
  2. Putsa fänkålen och strimla den. Skala och skär morötterna i små bitar. Låt dem fräsa med i grytan på svag värme.
  3. Höj värmen och låt timjan fräsa med i gryten en liten stund, tillsätt sedan vitt vin och låt alkoholen sjuda bort. Tillsätt det mesta av fiskbuljongen, dijonsenap, hela burken tomate frito, chiliolja och saffran. Låt grytan koka upp och sjud sedan i 10 minuter.
  4. Skölj och ansa musslorna, släng de trasiga och de som inte sluter sig. Värm olivoljan i en kastrull och fräs resten av vitlöken, tillsätt resten av fiskbuljongen och låt koka upp. Häll i musslorna och lägg på locket, koka max ett par minuter tills de öppnat sig.
  5. Smaka av grytan med salt och peppar. Tillsätt fisken och låt sjuda i ett par minuter, tillsätt sedan musslorna och buljongen. Smaka av igen och servera med en klick allioli och ett gott bröd.